Till innehållet

Vandringspaket

Boka

Spendera dagen med vandring utmed den vackra Pilgrimsleden Falköping-Varnhem och tillbringa sedan kvällen med återhämtning i vår spaavdelning och en fantastisk middag i vår restaurang. Efter en god natts sömn på något av våra hotellrum i klassisk sekelskiftsstil väntar en stor härlig frukostbuffé. Enligt oss, den perfekta upplevelsen av både aktivitet och avkoppling!


I detta paket ingår:

Logi i dubbelrum/enkelrum

Tvårättersmiddag (kökets val)

Frukostbuffé

Entré till SPA Mösseberg samt lån av badrock och tofflor


Priser:

Från 1450 kr per person i delat dubbelrum*

Enkelrumstillägg 300 kr

*Kurorten Mösseberg tillämpar flexibel prissättning vilket betyder att priserna varierar från dag till dag. Klicka in på bokningslänken nedan för att se aktuella priser.


Lyxa till det:

Svittillägg 500 kr per person

VIP på rummet - Fruktkorg med choklad 175 kr

VIP på rummet - Lilla fruktkorgen 95 kr

VIP på rummet - En flaska mousserande vin 545 kr

VIP på rummet - Öl & chips 190 kr

VIP på rummet - Maria Åkerberg SPA Ritual-kit 249 kr


Pilgrimsleden Falköping-Varnhem är 43,7 km lång och passerar över Mösseberg, alldeles vid vårt hotell. Hela sträckan tar ca 14,5 timmar att gå och vill man gå hela passar det bra att dela upp den i tre dagsetapper. Utmed vägen passerar ni två medeltida kloster, Gudhem och Varnhem, och på en höjd alldeles intill Varnhems klosterruin finns även Kata gård, en av Sverige äldsta bevarade kyrkor. Missa inte heller Ekornavallen som är en fornlämningsplats med gravlämningar ifrån förhistorien, den äldsta graven byggdes ca 3300 år fKr.

Utmed leden ligger också Hornborgasjön, en av Europas viktigaste fågelsjöar. Här stannar tiotusentals tranor till varje vår på sin färd norrut. Trandansen är ett välbesökt turistmål och på Naturum Hornborgasjön finns en utställning om tranorna och här kan du även lära dig mer om dem. Utmed hela leden upplever du fantasktisk natur. Berget Billingen erbjuder storslagen utsikt över slätterna och hos oss på vackra lummiga Mösseberg finns flera olika aktiviteter såsom motionsspår, mountainbikeleder, skidspår samt slalombacke och en mysig djurpark med flera lekplatser och utsiktstorn, perfekt för barnfamiljen.

Fler tips på stopp utmed vägen som vi inte tycker ni får missa:

Löfwings ateljé och krog: Kika in i konstateljén och upplev vackra naturinspirerade konstverk av Göran Löfwing, och passa även på att smaka deras hembakade fika eller ta en lunch eller middag av välsmakande närproducerade menyer.

Ceasarstugan: Ytterligare ett trevligt stopp för fika eller god lunch eller middag. Här kan ni även se utställningen "Bondens år" som skildrar bondens liv och arbete tiden före traktorn och andra moderna redskap.

För med information om leden och dess olika etapper, fler stopp ni kan göra utmed vägen samt information om bussar och parkeringsplatser, se Visit Hornborgasjön


Det finstilta:

Våra gäster tilldelas en spatid innan ankomst för att garantera plats i spa på fredagar och lördagar. Detta kan även gälla andra veckodagar när vi har många gäster då vi har ett maxantal på 20 gäster samtidigt på vårt spa.

Erbjudandet är avbokningsbart tom dagen innan ankomst kl. 18:00

Boka


Till toppen på sidan